Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Kradzież a MPC

Pavecio

Kary  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Banowa? z?odzei?

• Tak
      5
    • Nie
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Jak wiemy MPC nie popiera piractwa - kradzież.

Ale jak to jest, gdy ktoś podpierdala czyjąś pracę?

W dziale mt2 jest już zakaz wrzucania rozpakowanych clientów serwerów prywatnych, ale to nie wystarcza.

Co z tymi, którzy kopiują poradnik i podpisują pod siebie? A czasem nawet nie tylko poradnik a całe skrypty.

Przykłady:

http://www.mpcforum.pl/topic/1069945-quest-massangebox-w-quescie/page-2

Zajebane i podpisane pod siebie z:

http://www.inforge.net/community/metin2-howto-addon-server-privati/356270-mini-release-messagebox-da-quest.html

2.

http://www.mpcforum.pl/topic/1070396-dl-strona-metin2-pl/

Zajebane z epvp lub inforge - brak źródła i spójrzcie na stopkę, typowa kradzież :)

3.

http://www.mpcforum.pl/topic/1059739-dlstrona-pod-mt2pl/

To samo co up.

Dalej mi się wklejać nie chce.

Osoby takie nie powinny być warnowane - powinny lecieć bany. MPC powinno zacząć szanować pracę innych, w przeciwnym przypadku zawsze będziemy w tyle za epvp i inforge.

Co najgorsze moderatorzy najczęściej mają na to wyjebane, raporty też nic nie dają, trzeba coś z tym zrobić.

Opublikowano

Za plagiat jest ban.

Przez 4 lata nie zobaczyłem takie bana w dziale mt2, ten zakaz jest totalnie olewany, lub tematy są tylko zamykane.

Opublikowano

Gdyby być bardzo sumiennym, to naruszeniem regulaminu byłby każdy prywatny (spiracony) serwer mt2. Wysyłaj uzasadnione, z odnośnikiem do oryginału (choć nie jest to chyba konieczne w oczywistych przypadkach), raporty. Jeżeli nie zauważysz reakcji, to skonsultuj się z kimś wyższym rangą od moderatora. Ta osoba powinna rozwiać twoje wątpliwości.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Przez 4 lata nie zobaczyłem takie bana w dziale mt2, ten zakaz jest totalnie olewany, lub tematy są tylko zamykane.

Widzisz.. tacy moderatorzy :D

Opublikowano

plagiat to ban, tak jest w regulaminie, ale czy komukolwiek chciało by się sprawdzać setki tematów dziennie, przy czym na każdy temat trzeba by poświęcić jakieś ~10 min na poszukanie w google, innych forach itd. ? Nikomu się nie chce, i tutaj jest problem bo nie można ukarać moderatora że źle wykonuje swoją pracę, bo w zasadzie mu nikt nie płaci i nic go tu nie trzyma. A jak myślelibyśmy o wywaleniu kogoś, to trzeba by wywalić cały team za to że nie egzekwują regulaminu w 100% co jest raczej złym pomysłem.

Opublikowano

W minecraft jest tak samo, ale tutaj to team składający się w większości z niekompetentnych osób. Sam kilka razy zgłaszałem plagiat mojego poradnika z innego forum, 0 reakcji. Uważam, że jeśli ktoś raportuje plagiat, to powinien w zgłoszeniu podać link do oryginału i tematy z lekko zmienionym tekstem, kolorami lub inne słowa, które dają ten sam sens, również powinny być uznawane za plagiat. Niestety modzi wolą dawać warny za refresh 10 minut przed upłynięciem 24h niżeli karać za kradzione poradniki więc... Jestem za nadaniem zasady w globalnym regulaminie forum, że brak reakcji ze strony moderatorów na raporty o plagiacie, będzie się wiązać z jakąś karą, a nagminne tego typu sytuacje = degradacja. Teraz tak, że sprawdzać kto rozpatrzał raport i jeśli udowodnić mu, że nie zareagował, bo te raporty na 100% są sprawdzane, ale moderator jest leniwy i nie chce mu się sprawdzać + każdy poradnik jest dobry dla forum, a większość osób nie wie, że kopia. Ja nie wiem jak w metinie, ale tam mi się zawsze wydawało, że to najbardziej ogarnięty i najlepiej zgrany team na forum, jednak w minecraft aktualnie są lenie, najaktywniejsi by krytykować, ale do działania to ostatni.

Bez urazy, prawda jest prawdą i tyle. Stary team jak byli JodaMinecraft, TheJeron78, BR3ND, TCQ i ktoś tam jeszcze, z rangą Moderator Minecraft to był porządek, ale Joda odszedł, Jeron jako GM ma lepsze zajęcia, BR3ND awansowaliście i zjebał sprawę, a TCQ sam z lepszych zostaje w dziale, chociaż nie ma on dużo czasu jak kiedyś. A profesjonalnego teamu modów minecraft zrobiło się gimbazjum.

pewnie teraz polecą na mnie dissy ze strony modów MC, oraz pyski Why'ego "Już nie masz szans na kida" mimo, że po jego dziecinnym zachowaniu już dawno na to straciłem chęć.

ps. Możecie mi dać te 5 czy 10% warna, jak kto uważa, wiem, macie prawo być urażeni, to są moje odczucia co do teraz a kiedyś.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nie mylcie kopiowania treści z innych portali z plagiatem. Plagiat ma w tym wypadku całkowicie odrębną definicje.

Jeżeli autor skopiowanej treści nie napisał, iż jest to jego dzieło, jak i autor oryginału nie zaznaczył, że nie życzy sobie rozpowszechniania tego w internecie, wtedy nie można tego nazwać plagiatem.

Plagiat to naruszenie prawa autorskiego, ale nie każdy autor je określa (np w tematach na innych forach). Wtedy nie można ukarać usera bo nie ma do tego podstaw.

Opublikowano

Gdyby być bardzo sumiennym, to naruszeniem regulaminu byłby każdy prywatny (spiracony) serwer mt2. Wysyłaj uzasadnione, z odnośnikiem do oryginału (choć nie jest to chyba konieczne w oczywistych przypadkach), raporty. Jeżeli nie zauważysz reakcji, to skonsultuj się z kimś wyższym rangą od moderatora. Ta osoba powinna rozwiać twoje wątpliwości.

1388363882-U262029.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...